Bruschetta met Italiaanse ham en rijpe dolce latte gorgonzola

Benodigdheden

Italiaans brood of stokbrood

Enkele druppels fijne knoflookolie (teentjes knoflook, fijne olijfolie)

Zeezout en gemalen peper van de molen

Zongedroogde tomaatjes

Stuk rijpe dolce latte gorgonzola

Enkele sneetjes Italiaanse ham, bij voorkeur Parmaham

Enkele basilicum blaadjes

 

Laten we beginnen:

We maken eerst de knoflookolie: Pel de knoflook teentjes en leg ze in een glazen potje met een deksel, giet er fijne olijfolie over en laat het een dag of drie staan.

Snij het brood in fijne sneetjes, rooster of gril ze mooi bruin.

Besprenkel ze met onze heerlijk zelfgemaakte knoflookolie en doe er wat zeezout en vers gemalen peper naar wens op.

Besmeer het met de rijpe dolce gorgonzola, leg in een gedraaide beweging een schel Parmaham op en werk af met enkele uitgelekte zongedroogde tomaatjes.

Garnier tot slot met een blaadje basilicum.

Tip: Lust je geen gorgonzola? Kan je deze kaas vervangen door een dun gesneden Taleggio D.O.P.!

Een heerlijk start met een fris glaasje Prosecco …

De Genieter -  Ronald

Tip! Onze kaaswinkel is niet ver gelegen van Ekeren, Brasschaat, Hoevenen, Schoten, Stabroek en Kalmthout, Putte- Kapellen.