Knapperige kaasplakjes

Benodigdheden

400 gram snijdbare geitenkaas (van korst ontdaan)
Peper van de molen en een beetje oregano
2 eetlepels bloem
170 gram paneermeel
1 à 2 eieren
Frituurolie

 

Laten we beginnen

Snij de geitenkaas in plakjes van ongeveer een dikte van 1,5 cm en 6 cm lang.

Meng in een kom de peper van de molen samen met de oregano en de bloem. Haal vervolgens de kaasplakjes doorheen de juist bereide bloemmengeling.

Neem een andere kom met de losgeklopte eieren. Dop de kaasplakjes één voor één in het eimengsel en laat ze vervolgens goed uitlekken. Wentel daarna de plakjes in paneermeel en zorg dat het paneermeel goed is aangedrukt.

Haal de kaasplakjes voor een tweede maal door het eimengsel en het paneermeel. Druk opnieuw het paneermeel goed aan.

Verwarm de friteuse voor op 180°C. Frituur de kaasplakjes goudbruin en droog ze op een keukenpapier.

Tip: Maak een gemengd slaatje en leg de kaasplakje op het slaatje. Heerlijk!

Smakelijk!!

Tip! Onze kaaswinkel is niet ver gelegen van Ekeren, Brasschaat, Hoevenen, Schoten, Stabroek en Kalmthout, Putte- Kapellen.